Kulinarna podróż do czasów Dobrawy i Mieszka I – warsztaty kulinarne

Muzeum Zamek Opalińskich w Sierakowie Powiatowa Instytucja Kultury zaprasza na Kulinarną podróż do czasów Dobrawy i Mieszka I.

Wykład połączony z warsztatami to kolejny element projektu 966 – Idzie nowe! organizowanego w ramach obchodów 1050. Rocznicy Chrztu Polski.

Podczas czerwcowego, kulinarnego weekendu w Muzeum Zamek Opalińskich w Sierakowie 10 czerwca 2016 r. o godz. 19:00 odbędzie się tematyczny wykład pt. „W poszukiwaniu słowiańskich smaków – kuchnia wczesnego średniowiecza” i spotkanie Hanną Lis oraz Pawłem Lis, które poświęcone będzie tajemnicom kulinarnym naszych przodków sprzed tysiąca lat.

Następnego dnia – 11 czerwca 2016 r. w Zespole Szkół w Sierakowie będą przeprowadzone warsztaty kulinarne poświęcone kuchni dawnych Słowian. Zajęcia praktyczne związane z kulinariami wczesnego średniowiecza poprowadzone zostaną przez Hannę i Pawła Lisów. W trakcie zajęć uczestnicy poznają techniki wykonywania dawnych potraw tj. piwna polewka czy wypiek chleba w ognisku.

Zajęcia kulinarne są bezpłatne.

Wydarzenie zostało dofinansowane przez Narodowe Centrum Kultury w ramach programu Chrzest 966:

Program dotacyjny Chrzest966 - logotyp

Kulinarna podróż do czasów Dobrawy i Mieszka I - warsztaty kulinarne
Kulinarna podróż do czasów Dobrawy i Mieszka I – warsztaty kulinarne

Szczegóły na stronie internetowej Muzeum Zamek Opalińskich w Sierakowie.

Kulinarna podróż do czasów Dobrawy i Mieszka I – warsztaty kulinarne

Muzeum Zamek Opalińskich w Sierakowie Powiatowa Instytucja Kultury zaprasza na Kulinarną podróż do czasów Dobrawy i Mieszka I.

Wykład połączony z warsztatami to kolejny element projektu 966 – Idzie nowe! organizowanego w ramach obchodów 1050. Rocznicy Chrztu Polski.

Podczas czerwcowego, kulinarnego weekendu w Muzeum Zamek Opalińskich w Sierakowie 10 czerwca 2016 r. o godz. 19:00 odbędzie się tematyczny wykład pt. „W poszukiwaniu słowiańskich smaków – kuchnia wczesnego średniowiecza” i spotkanie Hanną Lis oraz Pawłem Lis, które poświęcone będzie tajemnicom kulinarnym naszych przodków sprzed tysiąca lat.

Następnego dnia – 11 czerwca 2016 r. w Zespole Szkół w Sierakowie będą przeprowadzone warsztaty kulinarne poświęcone kuchni dawnych Słowian. Zajęcia praktyczne związane z kulinariami wczesnego średniowiecza poprowadzone zostaną przez Hannę i Pawła Lisów. W trakcie zajęć uczestnicy poznają techniki wykonywania dawnych potraw tj. piwna polewka czy wypiek chleba w ognisku.

Zajęcia kulinarne są bezpłatne.

Wydarzenie zostało dofinansowane przez Narodowe Centrum Kultury w ramach programu Chrzest 966:

Program dotacyjny Chrzest966 - logotyp [1]

Kulinarna podróż do czasów Dobrawy i Mieszka I - warsztaty kulinarne [2]
Kulinarna podróż do czasów Dobrawy i Mieszka I – warsztaty kulinarne

Szczegóły na stronie internetowej Muzeum Zamek Opalińskich w Sierakowie [3].

Artykuł wydrukowany z Chrzest966: http://chrzest966.pl

Odnośnik do artykułu: http://chrzest966.pl/kulinarna-podroz-do-czasow-dobrawy-i-mieszka-i-warsztaty-kulinarne/

Odnośniki w tym artykule:

[1] obrazek: http://chrzest966.pl/wp-content/uploads/2016/03/nck_chrzest_dofinansowano-01.jpg

[2] obrazek: http://chrzest966.pl/wp-content/uploads/2016/05/kulinarne_warsztaty.jpg

[3] Muzeum Zamek Opalińskich w Sierakowie: http://muzeum-sierakow.pl/